Peste pe pat de legume

Printeaza

Peste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde.

Ingrediente:Peste_pe_pat_de_legume

  • 1,5 kg peste
  • sucul unei lamai
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura patrunjel
  • o lingurita cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • legume congelate, dupa gust
  • cateva fire ceapa verde

 

Mod de preparare:

Peştele se curată la interior şi exterior, se spală, se dă cu sare şi piper şi se stropeşte cu suc de lămâie peste tot. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ierburile tăiate mărunt şi se combină cu ulei. Cu acest amestec se unge peştele şi se lasă 30 de minute la rece.

Apoi, peştele se frige pe grătarul încins. Legumele decongelate se sotează într-o tigaie cu unt to­pit şi se lasa pe foc 10 minute scuturând mereu tigaia.Peştele şi legumele se aduc la masă cu ceapă mărunţită.

Peste pe pat de legume

Peste_pe_pat_de_legume

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Orice fel de peste merge?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.