Peste pane stropit cu zeama de lamaie

Printeaza

Peste pane stropit cu zeama de lamaie din: peste, faina, lapte, ulei, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg peste (congelat sau proaspat)
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei

 

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală şi se porţionează şi se lasă o jumătate de oră în lapte dulce.

Apoi se dau bucăţile prin făină, astfel încât să fie acoperite uniform, după care se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei.

Se serveşte cald sau rece, stropit cu zeamă de lămâie.

Se poate orna cu feliuţe subţiri de lămâie sau de roşii.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

File de cod cu bere

Peste pane aromat

Peste pane aromat din: peste, oua, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 2 ouă 4 linguri făină 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează peştele. In farfurii separate se pun făina şi ouăle bătute. Se trec bucăţile de peşte prin făină şi ou. Se […]

Peste pane aromat cu bere

Peste pane cu bere blonda 

Peste pane cu bere blonda din: peste, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper       Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita […]

 

Duet de peste cu migdale prajite

Peste pane cu migdale

Peste pane cu migdale din: file de crap, faina, oua, bere, ulei, sare, piper, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg file de crap 200 g făină 2 ouă 200 ml bere blondă 2 linguri ulei sare piper 400 ml ulei de porumb pentru prăjit fulgi de migdale o lamaie patrunjel   Mod de preparare: Într-un vas […]

Peste pane cu sos picant

Peste pane cu sos picant

Peste pane cu sos picant din: peste, faina, oua, ulei, sare, lamaie, sosuri picante sau mustar. Ingrediente: cam 1 kg peşte 3-4 linguri făină 2 ouă 2-3 linguri ulei sare Opţional: lămâie sosuri picante sau muştar   Mod de preparare: Peştele se pregăteşte şi se curăţă ca şi în cazul peştelui prăjit. In final, bucăţile […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.