Peşte pane picant

Printeaza

Peşte pane picant 

Ingrediente:Peşte pane picant

  • 1 kg şprot  proaspăt sau congelat
  • 3 ouă
  • 2 căni făină
  • 1 l apă minerală
  • 1 lin­guriţă sare
  • piper măcinat
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 1/2 linguriţă cimbru măcinat

 

Mod de preparare:

Din ouă, făină şi apă minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în care pui sare, piper, boia şi cimbru. Aluatul este bun puţin mai sărat şi mai picant.

Dezosezi peştele – scoţi oasele foarte uşor, printr-o singură mişcare – o dată cu capul sau cu coada. Dai peştele prin aluatul picant şi îl prăjeşti în tigaie, în ulei încins.

Apoi îl scoţi pe şerveţele, ca să înlături surplusul de grăsime. Il serveşti cu salată de sezon ală­turi sau ca aperitiv.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.