Peşte pane la cuptor

Printeaza

Peşte pane la cuptor din: fileuri de peste, broccoli, branza cu mucegai, morcovi, ardei capia, masline feliate, rosii, ardei iute, pesmet, oua, sare, piper, ulei de floarea soarelui, smantana, usturoi si cimbru.

Ingrediente:Peste_pane_la_cuptor

  • 4 fileuri de peste
  • 500 g broccoli
  • 200 g branza cu mucegai
  • 4 morcovi
  • 4 ardei capia
  • 200 g masline feliate
  • 4 rosii
  • un ardei iute
  • 150 g pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • otet de mere
  • smantana
  • usturoi
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierbe în apă cu sare, se trece printr-un jet de apă rece şi se pune la scurs. Se toacă puţin broccoli, se pune într-un bol împreună cu brânza cu mucegai, sare, piper şi cimbru.

Se adaugă măsline feliate după gust, se amestecă totul şi se pun pe fileurile de peşte spălate tăiate în bucăţi mai mici. Se presară cu pesmet, se înfăşoară cu folie şi se introduc în congelator 15 minute. Se scot din folie, se trec prin ou bătut şi pesmet, din nou prin ou şi pesmet şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce pesmetul devine auriu şi peştele poate fi pătruns cu o furculiţă. Morcovii se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se prăjesc în puţin ulei. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe, se taie felii şi se pun într-un bol cu roşiile tăiate.

Se adaugă ardeiul iute tăiat felii subţiri, ulei şi oţet de mere după gust, sare, piper şi cimbru. Salata se poate inlocui cu un sos din smantana, usturoi, cimbru, sare si piper.

Peşte pane la cuptor

Peste_pane_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.