Peste pane cu sos

Printeaza

O reteta de peste pane cu parmezan, faina, oua, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, busuioc, pesmet, fasole mange tout, varza rosie, ardei iute, sare, piper si cascaval afumat.

Ingrediente:Peste pane cu sos

  • 4 fileuri de peşte
  • 100 g parmezan
  • 50 g făină
  • două ouă
  • 200 ml smântână
  • suc de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • busuioc
  • 100 g pesmet
  • 500 g fasole mange- tout
  • varză roşie
  • un ardei iute
  • ulei
  • sare
  • piper
  • caşcaval afumat
  • o limetă

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se trec pe rând prin amestecul de pes­met şi parmezan, ouă bătute şi apoi prin făina cu piper. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins până capătă o culoare aurie, se scot, se aşază pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald.

Smântână se amestecă într-un castron cu două linguri de suc, o lingură de coajă rasă de lămâie, busuiocul tocat, sarea şi piperul. Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă. Se amestecă bine cu sare, piper, suc de limetă şi se aco­peră cu un capac.

Fasolea verde se fierbe în apă ^ cu sare şi se serveşte alături de fileurile de peşte, salata de varză roşie şi sosul de lămâie. Parmezanul se poate inlocui cu cascaval afumat, dand un plus de gust fileurilor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.