Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

Printeaza

Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline, suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa, ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline.

Ingrediente:Peste_marinat_în_tomate_si_suc_de_lamaie

  • 700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango)
  • 700 g roşii
  • 80 g măsline verzi tocate
  • 400 ml suc de lămâie proaspăt
  • apă minerală
  • 70 ml ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri de oregano
  • 2 linguri de coriandru tocat mărunt
  • 100 g ceapă
  • 100 ml ketchup
  • 2 linguri de chilli serranos marinat
  • 2 linguri pastă de ardei
  • piper, sare şi măsline pentru ornare

 

Mod de preparare:

Fileurile se spală, se usucă şi se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie şi se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore şi jumătate. Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul şi se prăjeşte timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească.

Roşiile opărite se curăţă de pieliţe, se taie felii, se înlătură seminţele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucăţele mărunte. Roşiile se aşează într-un bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele şi pasta de ardei. În timpul pregătirii ceviche-ului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul şi sucul de roşii. Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se amestecă.

Se scoate peştele din marinată şi se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală şi se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine şi se pune în bolul cu roşii şi condimente. Se amestecă, se acoperă şi se lasă 3 ore în frigider.

Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

Peste_marinat_în_tomate_si_suc_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.