Peşte la grătar pe pat de mămăligă

Printeaza

O reteta de peste la gratar pe pat de mamaliga din: malai, sare, piper, supa de pui, verdeturi, ceapa, zahar brun, vin rosu, unt, fileuri de peste si ulei de masline.

Ingrediente:Peşte la grătar pe pat de mămăligă

  • 200 g mălai
  • sare
  • piper
  • 800 ml supă de pui
  • 1 lingură verdeţuri tocate (busuioc, ma­ghiran, pătrunjel)
  • 2 cepe fran­ţuzeşti
  • 2 bucăţi zahăr brun
  • 300 ml vin roşu
  • 50 g unt rece
  • 4 fileuri de peşte
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se fierbe mălaiul în supă 30 min., conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se prepară sosul: se toacă cepele franţuzeşti şi se caramelizează uşor în unt, cu zahărul. Se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă până ce-şi redu­ce volumul la sfert. Apoi se stre­coară şi se înglobează untul rece.

Se condimentează peştele şi se prăjeşte în ulei de măsline; se păstrează la cald. Se toacă verdeaţa şi se amestecă împreună cu puţin ulei; se înglobează în mămăliga fierbinte şi se potriveşte de sare şi piper. Se aşază pe farfu­rii, deasupra se pune peştele şi de jur-împrejur se toarnă sos.

Peşte la grătar pe pat de mămăligă

Peşte la grătar pe pat de mămăligă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.