Peste la gratar cu ardei iute si verdeata

Printeaza

Peste la gratar cu ardei iute si verdeata din: peste, ceapa verde, lamaie, usturoi, otet, condimente, ardei iute, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Peste_la_gratar_cu_ardei_iute_si_verdeata

  • 1 kg peste, dupa preferinţe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 bucata lamâie
  • 2 bucati caţel usturoi
  • 50 ml oţet
  • condimente pentru peste
  • 1 bucata ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 praf sare, piper

 

Mod de preparare:

Pestele curaţat si spalat se pune la marinat pentru 30 de minute într un amestec de suc de lamâie, usturoi pisat, sare si condimente. Între timp, ceapa se taie marunt si se amesteca cu patrunjelul si ardeiul iute tocate marunt. Se adauga oţet, sare, piper, ulei si doua linguri de apa.

Se adauga apoi 100 ml de apa clocotita si se lasa asa sa se infuzeze pâna ce pestele este gata. Se pune pestele pe gratarul încins si se serveste cu sosul infuzat.

Peste la gratar cu ardei iute si verdeata

Peste_la_gratar_cu_ardei_iute_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.