Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

Printeaza

Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de macrou de cea 350 g (pregătit pentru gătit)
  • sare
  • piper negru
  • Pentru marinată:
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă rozmarin mărunţit
  • 1 linguriţă cimbru mărunţit
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri zeamă de lămâie

în plus: ulei pentru uns

Preparare:

Macroul se spală, se usucă şi şi se taie pe ambele părţi la o distanţă de 3 cm de capete (care se îndepărtează). Inăuntru se presară sare şi piper.

Pentru marinată, se curăţă căţeii de usturoi. Se amestecă uleiul de măsline şi condimentele, apoi se pisează usturoiul deasupra. Macroul se unge complet cu jumătate din marinată şi se lasă deoparte cea 30 de minute.

Se adaugă restul de marinată şi se lasă până când aceasta se îmbibă în peşte. Peştele se pune pe un grătar uns cu ulei, focul fiind încins moderat şi se întoarce pe fiecare parte, cea 8 minute.

Peştele fript se stropeşte cu zeama de lămâie şi se serveşte.Frigăruile le faci din peşte spadă, creveţi şi condimente şi se ţin pe grătar cea 5 minute pe fiecare parte.

Pune zeamă de lămâie pe cele din peşte şi mujdei de usturoi pe cele din creveţi. Prepară maioneza din 3 căţei de usturoi, 1 gălbenuş de ou, sare, lămâie, 2 linguri de apă şi 250 ml ulei de măsline.

Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi lasa gura apa. Sunt inebunit dupa peste si fructe de mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.