Peste la cuptor cu sos de rosii si vin
PrinteazaPeste la cuptor cu sos de rosii si vin din: peste, morcov, ceapa, ulei, bulion, faina, otet, vin, cimbru, dafin, zahar, sare, piper.
- 1 kg de peşte
- 1 morcov
- 1 ceapă
- ulei
- 4 linguri de bulion
- făină
- oţet
- 1 pahar de vin
- cimbru
- foi de dafin
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează. Se aşază în tava unsă cu ulei şi se dă la cuptor. După 10 minute se adaugă 1 pahar de vin.
Separat, se prepară un sos: ceapa şi morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea mică, se înăbuşă în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă făina şi se stinge cu apă. Se adaugă bulionul, foile, de dafin, cimbru, apoi zahăr, piper, oţet după gust şi se lasă la fiert.
Când este gata se trece prin sită şi se pune peste peşte. Se mai lasă la cuptor 10-15 minute să se rumenească.
Se serveşte cu felii de lămâie deasupra.
Pofta buna!