Peste la cuptor cu sos de rosii si vin

Printeaza

Peste la cuptor cu sos de rosii si vin din: peste, morcov, ceapa, ulei, bulion, faina, otet, vin, cimbru, dafin, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Peste la cuptor cu sos de rosii si vin

  • 1 kg de peşte
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • ulei
  • 4 linguri de bulion
  • făină
  • oţet
  • 1 pahar de vin
  • cimbru
  • foi de da­fin
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează. Se aşază în tava unsă cu ulei şi se dă la cuptor. După 10 minute se adaugă 1 pahar de vin.

Separat, se prepară un sos: ceapa şi morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea mică, se înăbuşă în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă făina şi se stinge cu apă. Se adaugă bulionul, foile, de da­fin, cimbru, apoi zahăr, piper, oţet după gust şi se lasă la fiert.

Când este gata se trece prin sită şi se pune peste peşte. Se mai lasă la cuptor 10-15 minute să se rumenească.

Se serveşte cu felii de lămâie deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.