Peste la cuptor cu sos de castravete

Printeaza

Peste la cuptor cu sos de castravete din: peste congelat, ciuperci, cascaval, castravete, smantana, usturoi, sare, piper, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 kg file de peşte congelat sau proaspăt (somon alaska)
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 g caşcaval ementaler ras
  • 1 castravete
  • 200 ml smântână
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Peştele îl decongelezi la temperatura camerei, îl ştergi cu şerveţele de bucătărie, îl condimentezi cu sare, piper şi storci zeama unei lămâi peste tot peştele.

Pui bucăţile de peşte într-o tavă, pe care o dai la cuptor pentru 25 de minute, la 180°C.

Intre timp, într-o tigaie, prăjeşti ciupercile, apoi adaugi caşcavalul şi laşi încă un minut.

Scoţi peştele de la cuptor, pui pe fiecare bucată de peşte ciuperci cu caşcaval.

Dai din nou la cuptor, pentru încă 20 de minute.

Pregăteşti sosul aşa:

Speli castravetele şi îl dai pe râzătoare. Il storci bine şi îl pui într-un bol, adaugi smântână şi usturoiul zdrobit, condimentezi şi amesteci totul.

Pui sosul la rece până scoţi peştele de la cuptor, apoi le serveşti împreună, alături de orez sau broccoli, făcut pe aburi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde

Peste la cuptor cu sos

Peste la cuptor cu sos din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu un sos de ceapă, […]

 

Peşte la cuptor cu roşii, castraveti şi sos de ghimbir

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.