Peste la cuptor cu mirodenii

Printeaza

Peste la cuptor cu mirodenii din: peste, suc de rosii, piper boabe, sare, ulei, piper, dafin, cimbru, ceapa, usturoi, struguri copti.

Ingrediente:Peste_la_cuptor_cu_mirodenii

  • 1,5-2 kg peste (crap, macrou)
  • 300-400 ml suc de rosii
  • 2 linguri piper boabe
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de piper
  • 5-6 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 3 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 15-20 boabe de strugure copt

Mod de preparare:

Poti folosi orice fel de peste, dar cel mai bun este crapul sau macroul. Pestele proaspat il cureti de solzi si intestine si de pelicula neagra lipita de abdomen (mai ales daca lasi capul), deoarece ii da un gust amar.

Ii cureti foarte bine de lamelele de la urechi si vena de sange ce duce la coloana, pentru ca sunt toxice. Dupa ce pestele este curatat si spalat bine, il dai cu un praf de sare (nu mult) si-l lasi la scurs 1-2 ore.

Pentru un peste de 1,5-2 kg ungi tava cu 100 ml ulei, torni sucul de rosii in care pui 2 lingurite de piper boabe, foarte putina sare, 1/2 lingurita praf de piper, frunzele de dafin, crenguta de cimbru, cepele taiate fideluta, usturoiul taiat si boabele de struguri. Pestele il pui peste acest amestec.

Daca pestele este intreg, acoperi vasul cu o folie si dai la cuptorul incins pentru 15 minute la 200°C, dupa care scoti folia si mai lasi tava in cuptor 10 minute.

Daca tai pestele rondele, nu mai este nevoie de folie, il lasi la 200°C pentru 25 de minute, pana mai scade sosul. Servesti preparatul cald, dar este delicios si rece.

Peste la cuptor cu mirodenii

Peste_la_cuptor_cu_mirodenii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.