Peste la cuptor cu ciuperci
PrinteazaPeste la cuptor cu ciuperci
- 1 kg peşte
- zarzavat de supă
- 500 g ciuperci
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 1 ceaşcă smântână sau lapte
- 100 g brânză rasă
Mod de preparare:
Se fierbe în apă cu sare şi zarzavat, morun, nisetru sau păstrugă. După ce s-a răcorit, se taie bucăţi mici. Se curăţă ciupercile, se taie felii nu prea subţiri şi se înăbuşă cu o lingură de unt şi sare.
Se face un rântaş dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină, şi se stinge cu o ceaşcă de smântână sau cu lapte.
Separat se pregăteşte brânza rasă (sau caşcaval).
Se unge o formă rezistentă la foc cu unt. Se aşază alternând, rânduri de peşte, ciuperci, sos, brânză. Ultimul rând trebuie să fie de sos; se presară brânza, se dă la cuptor să se rumenească.
Pofta buna!
O sa bag si eu un crap la cuptor. Mi-ati facut pofta.