Peste la cuptor cu ciuperci

Printeaza

Peste la cuptor cu ciuperci

Ingrediente:Peste la cuptor cu ciuperci

  • 1 kg peşte
  • zarzavat de supă
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă smântână sau lapte
  • 100 g brânză rasă

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe în apă cu sare şi zarzavat, morun, nisetru sau păstrugă. După ce s-a răcorit, se taie bucăţi mici. Se curăţă ciupercile, se taie felii nu prea subţiri şi se înăbuşă cu o lingură de unt şi sare.

Se face un rântaş dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină, şi se stinge cu o ceaşcă de smântână sau cu lapte.

Separat se pregăteşte brânza rasă (sau caşcaval).

Se unge o formă rezistentă la foc cu unt. Se aşază alternând, rânduri de peşte, ciuperci, sos, brânză. Ultimul rând trebuie să fie de sos; se presară brânza, se dă la cuptor să se rumenească.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa bag si eu un crap la cuptor. Mi-ati facut pofta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.