Peste la cuptor cu cartofi si usturoi

Printeaza

Peste la cuptor cu cartofi si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, ulei de masline, sare de mare, piper, file de peste, suc de lamaie, capere, masline patrunjel, lamaie.

 

Ingrediente:Peste_la_cuptor_cu_cartofi_si_usturoi

  • 1 kg cartofi prefierţi, tăiaţi în sferturi
  • 6 căţei de usturoi, decojiţi
  • 1 ceapă roşie, feliată
  • 2 linguri cu unt
  • sare de mare şi piper
  • 4 x 220 g file de peşte
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • sucul de la doua lamai
  •  1 lămâie feliată fin
  •  1 lingură cu capere scurse 
  • 50 g măsline
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Preîncălzeşte Cupto­rul la 130 °C. Pune într-o tevă cartofii, usturoiul şi cepele.

Adaugă din loc în loc untul, pune 1 lingură cu ulei de măsline şi asezonează bine.

Coace cartofii timp de 30 minute. Scoate tava din cuptor. 

Dă cuptorul la 180°C. Strânge cartofii şi ce­pele în mijlocul tăvii, apoi pune peştele în locul rămas liber. Asezonează, pune ulei de măsline şi suc de lămâie.

Peste peşte pune felii de lămâie şi presară capere. Aşază din loc în loc măslinele.

Introdu din nou tava în cuptor şi coace timp de 10-12 minu­te. Presară deasupra pătrunjel.

 

Peste la cuptor cu cartofi si usturoi

Peste_la_cuptor_cu_cartofi_si_usturoi

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde

Peste la cuptor cu sos

Peste la cuptor cu sos din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu un sos de ceapă, […]

Peşte la cuptor cu roşii, castraveti şi sos de ghimbir

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.