Peste la aburi cu ciuperci shiitake

Printeaza

O reteta delicioasa de peste la aburi cu ciuperci shiitake din: telina, file de somon, biban de mare sau halibut, ciuperci shiitake, ceapa verde, ghimbir, sare, piper alb, sos de soia, amidon de porumb, ulei de sunan si frunze de coriandru.

Ingrediente:Peste la aburi cu ciuperci shiitake

  • 350 g ţelină
  • 500 g file de somon
  • biban de mare sau peşte halibut
  • 250 ciuperci shiitake
  • 50 g ceapă verde
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1 /4 linguriţă sare
  • piper alb
  • 4 linguriţe sos de soia
  • 1-1/2 linguriţă amidon de porumb
  • 1/2 linguriţă ulei de su­san
  • frunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Se taie fâşii subţiri ţeli­na şi se pune într-un vas de gătit cu aburi, împreună cu pestele feliat în bucăţi sub­ţiri; se acoperă cu ciupercile shiitake tăiate fâşii subţiri, ceapa verde tocată mărunt, ghimbirul, sarea şi piperul.

Se acoperă şi se lasă la gătit 16-18 minute, la tem­peratură înaltă, până ce peş­tele se poate desprinde uşor.  Lichidul lăsat de legume­le şi peştele gătit pe aburi se transferă într-o tigaie adâncă, tip wok şi se pune la fiert la flacără medie. Se încorporează în zeamă sosul de soia, ami­ donul de porumb şi 1 lingură de apă.

La final se adaugă uleiul de susan. Peştele se aşază pe pla­touri individuale, se acope­ră cu ciupercile shiitake. Peste fiecare file de peşte se toarnă sosul susan şi soia. Se ornează cu frunze de coriandru. Se serveşte cu gar­nitură de orez la aburi ca un meniu de inspiraţie asiatică sănătos şi slab în calorii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.