Peşte întreg la grătar

Printeaza

Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte devine mult mai savuroasă dacă este gătită mai încet.

Peştele la grătar este o mâncare specifică insulelor din Bazinul Caraibian, unde se pregătesc astfel diferite specii de peşte, cum ar fi bibanul roşu, plătica de mare sau bibanul de mare. In bucătăria specifică sudul Asiei se prepară la grătar peşte, dar şi diverse soiuri de moluşte mai mari, care au multă carne făcute.

Pentru a prăji un peşte întreg utilizând această metodă, el trebuie curăţat bine în prealabil. Apoi, crestaţi peştele oblic în două sau trei locuri pe fiecare parte şi, dacă doriţi, umpleţi aceste tăieturi cu o garnitură (de pildă, un amestec de ardei tocaţi, ceapă măcinată, usturoi, ardei iuţi uscaţi şi zdrobiţi).

Ungeţi peştele cu ulei, cu ajutorul unei pensule, apoi fixaţi-l cu o pereche de cleşti pentru peşte sau între două grătare şi lăsaţi-l să se prăjească încet, întorcându-l din când în când. Pielea peştelui se va înnegri de la flacără şi va deveni crocantă, în timp ce carnea din interior va rămâne suculentă şi moale.

Peşte întreg la grătar

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • platica la gratar

1 comentariu

  1. Bun, bun. Imi place pestele la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.