Peste in sos
PrinteazaPeste in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute, bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare.
- 4 bucati de crap
- 4 cartofi
- 2 lingurite cu boia dulce
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi
- 1 varf de lingurita de boia iute
- 2 linguri cu bulion
- 4 catei de usturoi
- zeama de lamaie
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Sărează şi piperează peştele, stropeşte-l cu puţină zeamă de lămâie, apoi dă-l la rece. Toacă foarte fin ceapa, iar ardeiul dă-l prin blender.
Incinge câteva linguri bune cu ulei într-o cratiţă, căleşte ceapa până ce devine translucidă, apoi adaugă pasta de ardei, cele două feluri de boia, o cană cu apă si fierbe-le înăbuşit.
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mari fierbe-i separat, în puţină apă cu sare. După ce cartofii sunt moi, scurge zeama lor peste sosul de legume, adaugă bulionul, căţeii de usturoi. în acest sos, pune bucăţile de peşte şi fierbe-le zece minute.
Stinge focul şi serveşte o bucată de peşte cu mult sos şi cartofi fierţi.
Peste in sos
Pofta buna!