Peste in sos

Printeaza

Peste in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute, bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare.

Ingrediente:Peste_in_sos

  • 4 bucati de crap
  • 4 cartofi
  • 2 lingurite cu boia dulce
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 varf de lingurita de boia iute
  • 2 linguri cu bulion
  • 4 catei de usturoi
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Sărează şi piperează peştele, stropeşte-l cu puţină zeamă de lămâie, apoi dă-l la rece. Toacă foarte fin ceapa, iar ardeiul dă-l prin blender.

Incinge câteva linguri bune cu ulei într-o cratiţă, căleşte ceapa până ce devine translucidă, apoi adaugă pasta de ardei, cele două feluri de boia, o cană cu apă si fierbe-le înăbuşit.

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mari fierbe-i separat, în puţină apă cu sare. După ce cartofii sunt moi, scurge zeama lor peste sosul de legume, adaugă bulionul, căţeii de usturoi. în acest sos, pune bucăţile de peşte şi fierbe-le zece minute.

Stinge focul şi serveşte o bucată de peşte cu mult sos şi cartofi fierţi.

Peste in sos

Peste_in_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.