Peste in sos de vin alb – reteta usor de preparat

Printeaza

Peste în sos de vin alb: peste, zeama de lamaie, rosie, arpacic, patrunjel, ciuperci, ulei, vin alb, sare.

Ingrediente:Peste in sos de vin alb

  • 4 bucăţi de peşte
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 roşie
  • 3 fire de arpagic
  • pătrunjel
  • 100 g ciuperci mici
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Bucăţile de peşte le stropeşti pe ambele părţi cu zeama de lămâie şi le laşi la rece.

Arpagicul curăţat şi spălat îl toci mărunt. In uleiul încins căleşti puţin arpagicul şi ciupercile.

Le stingi cu vinul, adaugi roşia (opărită şi curăţată de pieliţă) tocată mărunt, pătrunjelul şi sarea.

Prăjeşti bucăţile de peşte, apoi torni peste ele sosul obţinut. Presari pe deasupra pătrunjel tocat se  serveşte cald.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


 

poate iti place si:

Peste alb cu sos de vin

Peste alb cu sos de vin

Peste alb cu sos de vin din: peste, morcovi, dafin, patrunjel, unt, faina, oua, smantana, vin, lamaie, mustar, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 2-3 bucăţi de peşte alb 1-2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 frunze de dafin 2-3 linguri cu unt 1 lingură cu făină 2 gălbenuşuri 100 ml smântână de gătit 200 ml vin […]

 

Peste cu praz la cuptor

Peste la cuptor cu sos de rosii si vin

Peste la cuptor cu sos de rosii si vin din: peste, morcov, ceapa, ulei, bulion, faina, otet, vin, cimbru, dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 1 morcov 1 ceapă ulei 4 linguri de bulion făină oţet 1 pahar de vin cimbru foi de da­fin zahăr sare piper Mod de preparare: Peştele se […]

 

Peste in vin cu smantana

Peste alb in sos de smantana si vin spumos

Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare ) 3 bulbi de fenicul 2 cepe 150 ml vin spumos sau orice vin alb 3 linguri […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.