Peste in crusta picanta cu ghimbir

Printeaza

Peste in crusta picanta cu ghimbir din: ceapa verde, usturoi, lemongrass, ghimbir, coriandru cu rădăcini, susan alb, susan negru, limetta, zahar brun, ulei, chili, sare, fileuri de peşte alb (tilapia, păstrăv) cu piele, şofran, cartofi, morcovi, unt.

Peste_in_crusta_picanta_cu_ghimbir

Ingrediente:

  • 4 cepe verzi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 fir lemongrass
  • o bucată de ghimbir de cca 6 cm
  • 6 fire de coriandru cu rădăcini
  • 2 linguri susan alb
  • 2 linguri susan negru
  • 1 limettă
  • 1-2 linguri zahăr brun
  • 4 linguri ulei
  • chili după gust
  • sare
  • 4 fileuri de peşte alb (tilapia, păstrăv) cu piele
  • 1 praf şofran
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Se prepaîă crusta: se toacă ceapa şi usturo­iul. Se decojeşte ghimbirul şi se rade, apoi se amestecă împreună cu ceapă, usturoi, susan, lemongrass tocat şi coriandru.

Se toacă toate împreună, apoi se adaugă coaja rasă şi sucul de limettă, zahăr şi 1 lingură ulei. Se mai toacă dată, apoi se adaugă chili şi sare după gust. Se aplică peste peşte şi se presează puţin cu lingura.

Se încinge uleiul şi se prăjesc fileurile cu partea cu pielea în jos, 3-4 min. Apoi peştele se transferă pe un grătar încins şi se mai frige 2-3 min.

Se prepară piureul: se decojesc cartofii şi morcovii şi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se adaugă unt şi se pasează. Se condimen­tează cu chili şi coriandru verde tocat.

Se pudrează cu puţin şofran crusta peştelui şi se serveşte cu piureul de legume.

Peste in crusta picanta cu ghimbir

Peste_in_crusta_picanta_cu_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.