Peste in crusta de susan

Printeaza

Peste in crusta de susan din: fileuri de peşte sau trunchiuri de ştiucă, oua, seminte de susan, faina,  condiment din legume uscate, sare, ulei.

Peste_in_crusta_de_susan

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte sau 2 trunchiuri de ştiucă
  • 2 ouă
  • 100 g seminţe de susan
  • 3 linguri făină
  • condiment din legume uscate
  • sare
  • 200 ml ulei pentru prăjit

 

 

Mod de preparare:

Dacă foloseşti file de peşte este mai simplu: tai fileurile în bucăţi şi le cureţi de eventualele oase rămase.

Dacă ai peşti întregi, îi cureţi şi eviscerezi, le tai aripioarele şi cozile şi scoţi fileuri.

Tai peştele pe spate, de-a lungul coloanei vertebrale; tranşezi cu un cuţit bine ascuţit, tăind deasupra oaselor, până scoţi fileul.

Cu ajutorul unei pensete, scoţi oasele rămase din fie­care jumătate.

Presari bucăţile de file pe ambfele părţi, cu sare şi condiment din legume uscate, după gust.

Pui în 3 vase difeţite ouăle bătute, făina şi, respectiv, susanul.

Treci bucăţile de peşfe prin făină, apoi prin ouă şi seminţele de susan şi le prăjeşti în baie de ulei încins, apoi le scoţi pe şervete absorbante.

Serveşti peştele cald, alături de garnitura dorită.

Peste in crusta de susan

Peste_in_crusta_de_susan

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Peste in crusta picanta cu ghimbir

Peste in crusta picanta cu ghimbir din: ceapa verde, usturoi, lemongrass, ghimbir, coriandru cu rădăcini, susan alb, susan negru, limetta, zahar brun, ulei, chili, sare, fileuri de peşte alb (tilapia, păstrăv) cu piele, şofran, cartofi, morcovi, unt. Ingrediente: 4 cepe verzi 4 căţei de usturoi 1 fir lemongrass o bucată de ghimbir de cca 6 cm 6 fire de coriandru cu rădăcini 2 […]

 

Peste in crusta de sare cu rozmarin si cimbru din: oua, sare grunjoasă de salină sau de mare, plătici, ulei de măsline, rozmarin proaspăt, cimbru proaspăt. Ingrediente: 2 albuşuri 4 kg sare grunjoasă de salină sau de mare două plătici de 500 g, curăţate de intestine ulei de măsline o legătură de rozmarin proaspăt o legătură de cimbru proaspăt […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.