Peste gratinat pe pat de rosii

Printeaza

Peste gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare, piper, boia, unt, pesmet si busuioc.

Ingrediente:Peste_gratinat_pe_pat_de_rosii

  • 4 rosii
  • 1 lingura verdeata
  • 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius)
  • sare
  • piper
  • boia
  • 30 g unt moale
  • 6 linguri pesmet
  • 1 legatura busuioc

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Roşiile se taie bucăţi mari şi se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu unt. Se presară cu sare, piper şi verdeaţă. Peştele se condimentează cu sare şi piper şi se dispune pe roşii. Vasul se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor 15 min.

Pentru crustă, se amestecă restul de ingrediente şi, după 15 min., se scoate folia, se presară amestecul peste fileurile de peşte şi se mai lasă la cuptor încă 15 min., pentru a se gratina. Se scoate de la cuptor şi se ornează cu busuiocul tăiat mărunt.

Peste gratinat pe pat de rosii

Peste_gratinat_pe_pat_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.