Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa

Printeaza

Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa din: peşte-sabie, ulei de măsline, sare, piper negru, frunze de salată (năsturel, rucola, radicchio, cicoare, păpădie), fasole verde, suc de lămâie, salsa de rosii.

Peste_la_gratar_cu_fasole_verde_si_sos_salsa

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de peşte-sabie (groase de 1 cm) a câte 170-225 g fiecare
  • ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 5 mâini zdravene de frunze de salată (năsturel, rucola, radicchio, cicoare, păpădie)
  • 2 mâini mari de fasole verde, fiartă până ce s-a înmuiat
  • dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
  • salsa de roşii

 

Mod de preparare:

Frecaţi bucăţile de peşte-sabie cu puţin ulei de măsline, sare şi piper negru proaspăt măcinat.

Puneţi-le într-o tigaie-grătar, foarte bine încinsă, sau direct pe un grătar şi frigeţi-le timp de 2 minute pe fiecare parte.

Scoateţi-le din tigaie. Stropiţi fasolea verde şi frunzele de salată cu puţin dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie.

Rupeţi peştele în bucăţi şi p5uneţi-l peste fasole şi peste frunzele de salată.

Turnaţi deasupra sos.salsa picant de roşii, chiar înainte de a servi.

Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa

Peste_la_gratar_cu_fasole_verde_si_sos_salsa

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Peste marinat la gratar

Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos. Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurite piper cayenne 1 lingurita […]

Peste la gratar

Peste la gratar

Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte devine […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.