Peste cu ghimbir, coriandru, ardei iute si lapte de cocos

Printeaza

Peste cu ghimbir, coriandru, ardei iute si lapte de cocos din: frunze de bananier sau de viţă-de-vie mari, ulei de măsline, ardei iuţi proaspeţi, tulpini de iarbă lămâioasă, usturoi, coriandru proaspăt, lămâi verzi, ulei de seminţe de susan, ghimbir proaspăt, peşte-undiţar, lapte de nucă de cocos,  rozmarin sau beţigaşe de frunze de dafin.

Peste_cu_ghimbir_coriandru_ardei_iute_si_lapte_de_cocos

Ingrediente:

  • 4 frunze de bananier sau de viţă-de-vie mari
  • puţin ulei de măsline
  • 2 ardei iuţi proaspeţi, roşii, verzi sau de ambele culori
  • 2 tulpini de iarbă lămâioasă, fără frunzele exterioare, tocate mărunt
  • 1 cătel de usturoi, tocat mărunt
  • 2 mâini zdravene de coriandru proaspăt, tocat mare
  • sucul şi coaja de la 2 lămâi verzi
  • 2 linguri ulei de seminţe de susan
  • 2 linguri cu vârf de ghimbir proaspăt, tăiat în felii subţi
  • 170-225 g peşte-undiţar pentru fiecare persoană
  • 400 ml conservă de lapte de nucă de cocos
  • 4 crenguţe de rozmarin sau beţigaşe de frunze de dafin, pentru prindere

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. întindeţi frunzele de bananier şi ungeţi-le cu puţin ulei de măsline.

Presăraţi câte puţin din toate ingredientele la un capăt al fiecărei frunze, cu excepţia peştelui, a laptelui de nucă de cocos şi a crenguţelor de plante aromatice.

Puneţi câte o bucată de peşte deasupra şi apoi presăraţi şi, ingredientele rămase peste fiecare.

Turnaţi 5-6 linguri de lapte de nucă de cocos peste carne înainte de a împături frunza, îndoind marginile spre interior şi înfigând în ele câte o crenguţă de rozmarin sau câte un beţigaş de frunză de dafin, pentru a vă asigura că nu se desfac.

Astfel, ele capătă un aspect foarte apetisant şi natural, dar mi s-a întâmplat, în trecut, să apelez şi la un cârlig de rufe sau la aţă pentru a le ţine bine strânse.

In acest mod, nu veţi sigila perfect pacheţelele, dar astfel îi veţi permite peşteluj să răsufle şi să scoată aburi, lăsând aromele să infuzeze.

Rezultatul este pe cât de îndrăzneţ, pe atât de gustos! Puneţi pacheţelele pe o tavă şi coaceţi-le vreme de 15 minute, apoi scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le să se odihnească încă 5 minufe.

Peste cu ghimbir, coriandru, ardei iute si lapte de cocos

Peste_cu_ghimbir_coriandru_ardei_iute_si_lapte_de_cocos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.