Peste gatit chinezeste

Printeaza

Peste gatit chinezeste din: peste, sare, faina, ulei, ciuperi, morcov, ardei verde, praz, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb si ulei de susan.

Ingrediente:Peste_gatit_chinezeste

  • 1 peşte întreg (plătică, păstrăv, crap)
  • 1 linguriţă cu sare
  • aprox. 2 linguri cu făină
  • 5 ceşti cu ulei vegetal, pentru prăjit
  • 2-3 ciuperci uscate, înmuiate şi tăiate în fâşii
  • 1 morcov mic tăiat în fâşii subţiri
  • 1 ardei mic verde, curăţat de seminţe şi tăiat în fâşii subţiri
  • 3 fire de praz tăiat în fâşii subţiri
  • 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras
  • 2 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu oţet de orez
  • 1 linguriţă cu sos de soia
  • 1 linguriţă cu vin de orez
  • aprox. 1/2 cană cu apă
  • 2 linguriţe cu amidon de porumb amestecat cu 1 lingură apă
  • 1/2 linguriţă cu ulei de susan

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală bine peştele, apoi şterge-l în interior şi exterior cu un prosop de bucătărie. Crestează peştele în interior şi pe exterior, la distanţă de oase. Freacă-I peste tot cu sare, apoi dă-l prin făină

Incălzeşte uleiul într-o tigaie wok până devine foarte fierbinte şi prăjeşte peştele timp de 3 sau 4 minute pe fiecare parte, până prinde o culoare galben-maronie. Scoate-l şi scurge-l, apoi aşază-l pe un platou încălzit.

Inlătură grăsimea rămasă în tigaie, apoi adaugă 1 lingură de ulei în tigaia curăţată. Prăjeşte legumele timp de 1 minut.

Adaugă apa, lasă să dea în fiert, apoi pune amidonul. Amestecă până se îngroaşă sosul, apoi adaugă uleiul de susan. Toarnă tot sosul peste peşte, dintr-o dată. Serveşte mâncarea caldă.

 

Peste gatit chinezeste

Peste_gatit_chinezeste

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.