Peste fript cu oregano si cimbru

Printeaza

Peste fript cu oregano si cimbru din: peste(crap, somn, şalău), usturoi, ulei de masline, cimbru uscat, oregano, piper, cartofi, sare, pătrunjel verde, zeamă de lămâie.

Ingrediente:Peste fript cu oregano si cimbru

  • 2 pesti de câte 1 kg bucata (crap, somn, şalău)
  • 3-4 căţei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • oregano
  • piper

Pentru garnitură:

  • 4-5 cartofi
  • sare

Pentru sos:

  • pătrunjel verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele curăţat şi spălat îl zvânţi apoi. Amesteci uleiul cu cimbrul, oregano, usturoiul pisat şi ungi bucăţile de peşte cu mix­tura pregătită.

Le pui într-o tavă pe care o dai la cup­tor pentru 40 de minute. Din când în când stropeşti peştele cu lichidul din tavă. Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi fierbi în apă cu puţină sare.

Separat, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, sare, piper şi pătrunjel tocat mă­runt. Serveşti peştele cu cartofii natur, asezonaţi cu sosul de pătrunjel.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Simplu si bun pestele asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.