Peşte fript cu avocado şi salsa

Printeaza

O reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru.

 

Ingrediente:Peste_fript_cu_avocado_si_salsa

  • 1 avocado copt
  • 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi
  • 1 ceapă roşie mică, feliată fin
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
  • sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde
  • frunzele de la un bucheţel mic de coriandru
  • 2 fileuri de peşte, cu piele, a câte 140g, de preferat cod de Pacific sau halibut

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de sâmbure, înjumătăţiţi avocadoul şi folosiţi o lingură pentru a scobi bucăţi de pulpă într-un bol.

Amestecaţi cu grijă toate celelalte ingrediente cu avocadoul, cu excepţia peştelui, apoi daţi deoparte.

Incingeţi grătarul.

Asezonaţi peştele cu piper şi sare dacă doriţi, apoi stropiţi-l cu puţin ulei.

Frigeţi fileurile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc şi se pătrund.

Serviţi cu salsa de avocado.

Peşte fript cu avocado şi salsa

Peste_fript_cu_avocado_si_salsa

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste cu sos de soia si otet alb

Peste fript cu legume asiatice si sos de soia

Peste fript cu legume asiatice si sos de soia din: ceapă verde,  ghimbir, usturoi, ardei iuti rosii, ardei gras rosu, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper, dorade. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 că­ţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii 1 ardei grâs roşu 1 legătură ceapă verde 3 […]

 

Peste fript cu dovlecel si fasole

Peste fript cu dovlecel si fasole din: fileuri de peşte mare, ulei, usturoi, sare, piper, morcovi, dovlecel, teci de fasole verde (lată), telină, ardei gras, ulei de susan(sau masline). Ingrediente: 2 fileuri de peşte mare 3 linguri de ulei 2 căţei de usturoi sare, piper Pentru garnitura de legume: 2 morcovi mari dovlecel potrivit 5 teci de fasole […]

 

retete

Peste fript cu oregano si cimbru

Peste fript cu oregano si cimbru din: peste(crap, somn, şalău), usturoi, ulei de masline, cimbru uscat, oregano, piper, cartofi, sare, pătrunjel verde, zeamă de lămâie. Ingrediente: 2 pesti de câte 1 kg bucata (crap, somn, şalău) 3-4 căţei usturoi 3-4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă cimbru uscat oregano piper Pentru garnitură: 4-5 cartofi sare Pentru sos: pătrunjel […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine pestele fript

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.