Peste in foitaj

Printeaza

O reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme, patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute.

Ingrediente:Peste in foitaj

  • 1 lavrac de 1,5 kg
  • 500 g foitaj
  • 250 g spanac proaspăt
  • 2   haşme
  • 1 legătură de pătrun­jel
  • 1 legătură de mărar
  • 20 g unt
  • un gălbenuş
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 2 gălbenuşuri
  • 225 g unt
  • o lămâie
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Scoateţi fileurile de lavrac. Spălaţi-Ie şi zvântaţi-Ie. Spălaţi spanacul în mai multe ape. Scurgeţi-l şi aşezaţi-l într-o tigaie în care aţi pus unt cât o nucă.

Preîncălziţi cup torul la treapta 7 (210 C). Curăţaţi şi tocaţi haşmele.

Spălaţi, zvântaţi şi tocaţi verdeţurile. Amestecaţi 2 linguri de verdeaţă cu haşmele şi cu spanacul, întindeţi foitajul şi tăiaţi-l în 2 dreptunghiuri egale.

Aşezaţi 2 fileuri de lavrac pe unul dintre ele, acoperiţi cu spanac. Aşezaţi celelalte 2 fileuri şi acoperiţi cu celălalt dreptunghi de aluat.

Lipiţi marginile, ungeţi suprafaţa cu ou bătut cu o lingură de apă. Aşezaţi foitajul pe tabla cuptorului, umezită, şi puneţi-o în cuptor 35 min.

Chiar înainte de a servi, preparaţi sosul: topiţi untul; bateţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi două linguri de apă şi turnaţi peste ele, în fir subţire, untul topit.

Asezonaţi cu sare şi puţină boia iute. Serviţi acest sos împreună cu lavracul în foitaj.

Peste in foitaj

Peste in foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.