Peşte dobrogean

Printeaza

Peşte dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Peste_dobrogean

  • 1-2 pesti (circa 2 kg)
  • 4 ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 2 capatani de usturoi
  • 200 ml ulei
  • 50 g pasta de rosii
  • 2-3 lamai
  • 100 ml vin alb sec
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Eviscerezi peştele, îl cureţi bine, îl speli, apoi îl aşezi într-o tavă şi îl condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust. Cureţi ardeii şi usturo­iul, le tai fâşii şi le presari peste peşte, apoi torni deasupra uleiul. Dai la cuptor circa 15 minute, apoi scoţi tava, pui deasupra roşiile tăiate felii, pasta de roşii diluată şi vinul.

Dai iar la cuptor, cca 10 minute. Serveşti peştele fierbinte, garnisit cu felii de lămâie şi pătrunjel verde tocat, presărat deasupra.

Peşte dobrogean

Peste_dobrogean

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Chira ca am pofta de un peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.