Peste cu vinete si rosii
PrinteazaPeste cu vinete si rosii din: peşte, vânătă, roşii mici, morcovi, usturoi, ulei, pătrunjel, sare, piper, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg peşte
- 1 vânătă
- 10 roşii mici
- 2 morcovi fierţi
- 1 căpătană usturoi
- 4-5 linguri ulei
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Vânătă se taie rondele, se presară cu sare şi se lasă 10 minute să-şi elibereze sucul.
Pestele se stropeşte cu ulei, se presară cu sare si piper si se aşază într-o tavă de copt împreună cu roşiile, stropite si ele cu ulei.
Se pune si căpătâna de usturoi tăiată în două. Se lasă la cuptor 20 de minute. Feliile de vânătă se şterg de- suc şi se asază pe grătar. Morcovii fierţi se taie rondele.
Vinetele, morcovii, lămâia felii si pătrunjelul se pun în tavă, lângă peste, cu 5 minute înainte de expirarea timpului de coacere.
Peste cu vinete si rosii
Pofta buna!