Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

Printeaza

O reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc, usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

  • 8 barbuni mici
  • 500 g roşii de suc
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 mână de pătrunjel
  • 1 tulpină de ţelină
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi usturoi, pătrunjel şi o tulpină de ţelină, apoi puneţi-le la călit în destul ulei. Când prinde culoare usturoiul, adăugaţi roşiile tăiate bucăţi şi potriviţi de sare şi de piper.

Lăsaţi roşiile să se facă bine, amestecând des, după care treceţi-le prin sită. Prăjiţi barbunul în sosul preparat. Dacă bucăţile sunt mici, nu e nevoie să le întoarceţi; dacă vasul (tigaia) unde au fost puse la fiert nu este potrivită ca mărime, luaţi bucăţile una câte una, având grijă să nu le sfărâmaţi, şi puneţi-l într-un vas.

Cu puţin înainte de a lua de pe foc, coloraţi uşor presărând deasupra pătrunjel tocat.

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.