Peste cu sos tomat

Printeaza

Peste cu sos tomat

Peste cu sos tomat

Ingrediente:

  • 700 g trunchiuri de macrou
  • două cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • capere
  • 6 roşii
  • pastă de tomate
  • o lingură de pastă de ardei dulce
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • o lingură de zahăr tos
  • o lămâie
  • ulei
  • sare, piper
  • paste de orez
  • cartofi
  • morcovi

Preparare:

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Se pun într-un castron, se amestecă bine cu o lingură de pastă de tomate şi pasta de ardei dulce. Ardeii capia şi ardeiul iute se taie julien.

Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, usturoiul şi ardeii. Se căilesc până se înmoaie, se adaugă roşiile, zahărul tos, sare şi piper.

Se presară două linguri de capere, sucul de lămâie, o cană cu apă şi se lasă să scadă sosul. Când este gata, se opreşte focul şi se toarnă într-un vas. Se pasează cu un blender, se adaugă mărar tocat şi se pune într-o cratiţă.

Trunchiurile de macrou se taie bucăţele, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Se introduc în sosul de tomate, se fierb 10 minute, apoi se servesc.

Se pot servi cu o garnitură din piure de cartofi şi morcovi sau paste de orez.

Peste cu sos tomat

Peste cu sos tomat.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place sa mananc peste cu sos tomat sau cu sos alb de usturoi. O bunatate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.