Peste cu sos de ardei

Printeaza

Peste cu sos de ardei din: ardei, rosie, usturoi, apa, unt, patrunjel, faina, sare, piper, telina, ceapa, peste.

Ingrediente:Peste cu sos de ardei

  • 2 ardei
  • 1 roşie
  • 1 căţel usturoi
  • 500 ml apă
  • 50 g unt
  • pătrunjel
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 1 kg file de peste
  • 1 telina
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare:

Fierbi ţelina în jumătate din cantitatea de apă. Condimentezi peştele cu sare şi piper după gust şi, după ce s-a înmuiat puţin ţelina, îl aşezi în oală şi-l fierbi 10 minute. Toci ceapa şi roşia, ardeii îi dai prin maşina de tocat.

Căleşti ceapa în untul topit, iar când devine sticloasă, adaugi usturoiul, iăina, ardeii, roşia, sare şi piper după gust şi restul de apă. După ce a scăzut sosul şi s-a îngroşat, adaugi peştele şi mai ţii pe foc 1-2 minute.

Serveşti cu pătrunjel presărat.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pestele cu sos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.