Peste cu salata si sos

Printeaza

Peste cu salata si sos din: fileuri de peste, varza alba, morcov, salata, sfecla, smantana, usturoi, lamaie, pesmet, pudra de curry, oua, cimbru, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste
  • ¼ varza alba
  • 1 morcov
  • 1 salata verde mica
  • 1 sfecla fiarta
  • 200 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 100 g pesmet
  • Pudra de curry
  • 2 oua
  • ½ lingurita de cimbru
  • Sare, piper, ulei

Mod de preparare:

Fileurile de peste se curata de eventualele oase ramase, se spala, se presara o jumatate de lingurita de pudra de curry si se condimenteaza.

Se trec prin oualele batute, prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se scot pe un servet absorbant, ca sa elimine uleiul in exces si se pastreaza la cald.

Varza alba se spala, se taie fideluta si se pune intr-un castron.

Morcovul se curata de coaja, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste varza.

Salata verde se spala, se taie subtire si se presara peste legumele din castron.

Se adauga putin ulei, suc de lamaie, sare si piper. Smantana se amesteca bine cu usturoiul pisat, putin ulei, cimbrul tocat si cubulete de sfecla.

Se serveste alaturi de salata de legume si fileurile de peste prajite.

Sfecla se poate servi si separat, stropita cu putin suc de lamaie impreuna cu un pahar de Pinot Gris.

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Peste la tigaie cu salata de legume

Peste la tigaie cu salata de legume

Peste la tigaie cu salata de legume din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie. Ingrediente pentru legume: 1 ceapa 1 vânătă 2-3 ardei ½ ceasca ulei de măsline 2-3 lingurite de otet sherry sare de mare, dupa gust Ingrediente […]

Salata de peste afumat cu masline

Salata de peste afumat cu masline

  Salata de peste afumat cu masline din: peste afumat, morcovi, ardei, gogosari, ceapa, masline, sare, piper. Ingrediente: 1-2 peşti afumaţi 2-3 morcovi 1-2 ardei graşi 2-3 gogoşari în oţet 2-3 cepe potrivte 100-150 g măsline negre sare piper ulei zeamă de lămâie sau oţet, după gust   Mod de preparare: Peştele, curăţat de şira […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun pestele cu salata si sos. O reteta usoara si gustoasa. O recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.