Peşte cu roşii şi lămâie

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel, lamai, sare si piper.

Ingrediente:Peşte cu roşii şi lămâie

  • 4    bucăţi de peşte (circa 700 g)
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 roşii
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 crenguţe de oregano
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 50 g ceapă
  • 20 g pătrunjel
  • 5  lămâi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi toac-o împreună cu usturoiul curăţat. Pune un strat de ceapă şi usturoi tocate pe fundul unui vas termorezistent şi adaugă 2 linguri de ulei de măsline.Toacă mărunt frunzele de pătrunjel, oregano şi busu­ioc. Pune o parte din ierburile tocate peste ceapa din vas.

Curăţă bucăţile de peşte de piele şi aşază-le pe o farfu­rie. Rade coaja de la cele 5 lămâi şi pune-o pe o farfurie.Tăvăleşte feliile de peşte prin coaja rasă de lămâie.

Păstrează o parte din coaja rasă de lămâie.Aranjează peştele în vasul termorezistent şi presară-l cu o parte din ierburile aromatice tocate.

Curăţă roşiile de pieliţă după ce le-ai opărit câteva se­cunde în apă clocotită, taie pulpa cubuleţe şi pune-le peste bucăţile de peşte. Presară coaja de lămâie păstrată şi restul de ierburi tocate. Pune sare şi piper, după gust, şi adaugă uleiul rămas.

Coace preparatul 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Serveşte-l fierbinte, imediat ce l-ai scos din cuptor.

Peşte cu roşii şi lămâie

Peşte cu roşii şi lămâie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.