Peste cu rosii, ceapa si masline

Printeaza

Peste cu rosii, ceapa si masline din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, capere, masline negre, fulgi de ardei iute, patrunjel, peste cu carne alba, zeama de lamaie.

Ingrediente:Peste_cu_rosii_ceapa_si_masline

  • o lingura de ulei de masline
  • jumatate de ceapa tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • o cutie de rosii cuburi
  • 2 linguri de capere
  • jumatate de cana de masline negre fara samburi, feliate si scurse
  • jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • jumatate de kilogram Red Snapper (se poate inlocui cu orice peste cu carne alba, tare)
  • o lingura cu zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Sotati ceapa în ulei de măsline timp de 5 minute şi adăugaţi apoi usturoiul. Peste încă un minut, adăugaţi roşiile, caperele, măslinele negre, fulgii de ardei iute şi pătrunjelul tocat.

Dati într-un clocot şi lăsaţi 10 minute la fiert. Intindeti o treime din sos într-o tavă de copt şi aşezaţi deasupra peştele, într-un singur strat. Turnaţi zeamă de lămâie şi apoi restul de sos. Coaceti 15 minute la cuptor sau până se înmoaie peştele.

Este gata când carnea se desprinde uşor cu o furculiţă. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi.

Peste cu rosii, ceapa si masline

Peste_cu_rosii_ceapa_si_masline

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Reteta asta merita incercata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.