Peste cu menta

Printeaza

O reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir, boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar.

Ingrediente:Peste cu menta

  • 500 g peşte-călugăr
  • 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui

pentru marinată:

  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri suc de lămâie
  • un praf de chilii
  • un praf de garam maşala (amestec de mirodenii precum piper, cumin, cardamon)
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă ghimbir, tocat mărunt
  • 1 lingură boia
  • sare şi piper negru

Pentru sos:

  • 1/2 linguriţă ardei iute verde, fără seminţe, tocat foarte fin
  • 1/2 linguriţă garam maşala
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 6 linguri mentă proaspătă, tocată
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează cu atenţie toată membrana peştelui-călugăn apoi se împarte peştele în 4 porţii egale. Se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, praful de chilii, garam maşala, usturoiul, ghimbirul şi boiaua, asezonându-se după gust.

Se freacă bucăţile de peşte cu iaurtul condimentat, se acoperă şi se lasă astfel I oră şi 30 de minute. Pentru sos se amestecă ardeiul iute, garam maşala, sucul de lămâie şi menta. Se sărează după gust. Se acoperă şi se lasă la rece până când va fi folosit.

Se unge cu foarte puţin ulei o tigaie pentru grătar sau una cu fund gros, care se pune la foc mediu spre puternic. Se scoate peştele din marinată îndepărtându-se iaurtul în exces. Se prăjeşte 10 minute, întorcându-l des pentru ca peştele să se pătrundă.

Se serveşte fierbinte cu sosul cu mentă. Injumătăţiţi cantităţile şi serviţi ca antreu cu castraveţi, ceapă şi roşii.

Peste cu menta

Peste cu menta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.