Peste cu legume si mamaliga la cuptor

Printeaza

Peste cu legume si mamaliga la cuptor din: pastravi, ceapa, ceapa verde, rosie, gogosar, ulei de masline, sare, piper, lamaie, malai, usturoi.

Ingrediente:Peste_cu_legume_si_mamaliga_la_cuptor

  • 2 pastravi intregi eviscerati
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ceapa verde (numai frunzele)
  • 1 rosie mare
  • 1 gogosar rosu mare
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • malai
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se spală şi se şterge cu un şervet peştele eviscerat. Se crestează, se dă cu ulei de măsline, sare şi piper. In interiorul peştelui se pune piper şi o feliută de lămâie şi se pune la cuptor timp de 15 min. Se scoate şi se lasă la răcit.

Separat, se trage la tigaie ceapa uscată tăiată rondele, timp de 2-3 min, se adaugă gogoşarul tăiat şi el rondele şi apoi roşia curăţată de seminţe şi tăiată felii. Tigaia se mai tine câteva minute pe foc.

Se face o mămăligută din 350 ml de apă şi se varsă într-un vas termorezistent, cât să-l umple pe jumătate, se adaugă peştii, se acoperă cu legumele trase la tigaie şi se pune în cuptorul încălzit la 1 80° C timp de 15 min.

Se scoate şi se adaugă frunzele măruntite ale cepei verzi. Peste peşte se poate pune zeamă de lămâie sau mujdei de usturoi.

Peste cu legume si mamaliga la cuptor

Peste_cu_legume_si_mamaliga_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.