Peşte cu legume si maioneză de post

Printeaza

Peşte cu legume si maioneză de post

Ingrediente:Peste cu legume si maioneza de post

  • 1 kg file de peşte
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 cutie ciuperci
  • 200 g mazăre congelată sau din conservă
  • 200 g fasole verde congelată sau de la borcan
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condiment tip Delikat
  • 1 salată verde pentru omat
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul, cartofii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, le tai bucăţele şi le fierbi în apă cu condiment după gust. Când sunt pe jumătate fierte, adaugi legumele decongelate şi trecute sub un jet de apă rece şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Scoţi apoi legumele fierte, le laşi să se scurgă şi pui peştele la fiert în zeama rămasă pentru 5-10 minute. Nu-l laşi pe foc mai mult pentru că se sfărâmă. Prepari apoi maioneza: cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l freci cu ulei până obţii o maioneză.

Scurgi şi speli bine ciupercile, le tai felii şi le amesteci cu legumele fierte şi maioneza de usturoi. Aşezi apoi peştele şi legumele pe un pat de salată. Presari verdeaţa tăiată fin şi mâncarea e gata.

Peşte cu legume si maioneză de post

Peste cu legume si maioneza de post

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.