Peşte cu legume picante

Printeaza

Peşte cu legume picante

Peşte cu legume picante

Ingrediente:

  • 4 fileuri de pangasius
  • 200 g morcovi baby
  • 200 g porumb baby
  • 400 g varză de Bruxelles
  • un sfert de conopida
  • un dovlecel
  • o lingură de busuioc
  • boia iute
  • o lămâie
  • sos de soia
  • 250 ml vin alb
  • sare, piper
  • ulei
  • pătrunjel
  • orez
  • cartofi

Preparare:

Intr-un castron se pun mcorcovii şi porumbul baby tăiat în I bucăţi mai mici şi varza de bruxelles tăiată înjumătăţi.

Se adaugă conopida ruptă bucheţele şi dovlecelul tăiat rondele. Se presară busuiocul uscat, o jumătate de linguriţă de boia iute, sucul de la jumătate de lămâie, două linguri de ulei, o lingură de sos de soia, sare şi piper după gust..

Se amestecă totul, se pun într-o tavă, se toarnă apă cât să le acopere şi se introduc în cuptor.

Fileurile de peşte se spală, se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra vinul alb, se presară sare, piper şi pătrunjel tocat. Lămâia rămasă se taie felii, se pune peste fileuri şi se introduce tava în cuptor.

Se ţin la foc potrivit 15-20 de minute, se scot din tavă şi se servesc alături de legumele calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat. Se pot servi cu o garnitură de orez fiert sau cartofi natur.

Peşte cu legume picante

Peşte cu legume picante.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.