Peşte aromat cu legume la cuptor

Printeaza

Peşte cu legume la cuptor

Ingrediente:Peste cu legume la cuptor

  • 1 kg peşte macrou
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 l suc de roşii
  • sare după gust
  • piper
  • o foaie de dafin
  • făină
  • ulei
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi, îl dai prin făină albă şi-l prăjeşti în ulei. Intr-o tavă pui ulei, un strat din 2 cepe tăiate peştişori, apoi un strat din 2 morcovi tăiaţi rondele, urmează peştele bucată lângă bucată.

Peste el, pui restul de ceapă (celelalte 2), ur­mată de un strat de morcovi (ceilalţi 2). La urmă adaugi vinul, sucul de roşii, sarea, pipe­rul, foaia de dafin şi completezi tava cu apă.

Acoperi bine cu o folie de staniol şi o dai la cuptor până scade aproape tot lichidul (aproximativ 2 ore). Ornezi platoul cu felii de lămâie.

Peşte cu legume la cuptor

Peste cu legume la cuptor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.