Peste cu legume la aburi

Printeaza

Peste cu legume la aburi din: portocala, sos de soia, otet, peste, ghimbir, ulei de susan, ceapa verde, usturoi, ardei rosu, germeni de fasole. seminte de susan.

Ingrediente: Peste_cu_legume_la_aburi

  • coaja rasă şi zeama de la 1 portocală
  • 1 lingură sos de soia (cu puţină sare)
  • 2 linguriţe oţet din vin alb sau oţet din orez
  • 2 fileuri (300g) de peşte alb
  • 1 lingură ghimbir foarte fin tocat
  • 2 linguriţe ulei de susan
  • 10 cepe verzi, feliate pe lungime
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi feliat
  • 140g germeni de fasole
  • 1-2 linguriţe seminţe de susan, prăjite

Mod de preparare:

Pune într-un bol coaja rasă şi zeama de portocală, sosul de soia şi oţetul. Tapetează cu hârtie de copt partea de sus a unui aparat de gătit la aburi şi încălzeşte apă în partea de jos. Aşază peste peşte puţin ghimbir, pune-l în steamer, apoi toarnă peste el 2 linguri de dressing. Acoperă-l şi lasă-l 5-6 minute la aburi.

Intre timp, încinge uleiul într-un wok nonaderent şi căleşte ceapa verde, usturoiul, ardeiul şi restul de ghimbir, timp de 2 minute. Adaugă germenii de fasole şi găteşte totul alte 2 minute.

Toarnă peste legume zeama rămasă de la peşte, încorporează dressingul, apoi împarte legumele pe farfurii, aşază peştele deasupra şi presară seminţele de susan.

Peste cu legume la aburi

Peste_cu_legume_la_aburi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.