Peste cu crema de cocos

Printeaza

Peste cu crema de cocos din: file de peste, lamaie, praf de usturoi, scortisoara, cimbru, boia, piper, sare, spanac, lapte de cocos, ceapa, usturoi, unt, creveti, faina, curry, coriandru.

 

Ingrediente:Peste cu crema de cocos

  • 1 kg file de peşte, de ex. biban
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă de praf de usturoi
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă de boia piper proaspăt măcinat
  • sare
  • 150 g spanac proaspăt (frunze)
  • 300 ml lapte de cocos
  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 40 g unt
  • 225 g creveţi decorticaţi
  • 40 g făină
  • 1 vârf de cuţit de curry măcinat
  • 1 vârf de cuţit de coriandru măcinat

 

Mod de preparare:

Se spală fileul de peşte, se usucă prin tamponare şi se stropeşte cu zeama de lămâie.

Se amestecă praful de usturoi, scorţişoara, cim­brul, praful de boia, 1 priză de piper şi 1 priză de sare.

Se freacă peştele cu acest ames­tec. Se lasă peştele acoperit în frigider cel puţin o oră.

Se curăţă spanacul, se spală şi se taie în fâşii subţiri. Se pune la fiert într-o oală împreună cu laptele de cocos.

Se lasă să clocotească la foc mic până când lichidul s-a redus puţin. Se ia oala de pe aragaz.

Se curăţă ceapa şi usturo­iul. Se toacă mărunt ceapa, iar usturoiul se zdro­beşte cu puţină sare cu dosul unui cuţit.

Se călesc în jumă­tate din cantitatea de unt, amestecând continuu, până devin sticloase.

Se spală creveţii, se usucă şi se adaugă la ceapă şi la usturoi. Se fierb împreună timp de 3 minute.

Se pasează fin în blender spanacul uşor răcit împreună cu laptele de cocos.

Se adaugă la creveţi şi se încorporează. Se lasă totul să fiarbă în continuare la foc mic.

Se taie fileul de peşte în bucăţi. Se amestecă făina cu puţină sare, curry şi coriandru.

Se trec bucăţile de peşte prin acest amestec. Se încinge restul untului şi se rumeneşte peştele, câte 6 minute pe fiecare parte.

Se aranjează peştele pe farfurii, împreună cu crema de spa­nac şi cocos.

Se serveşte cu lipie.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.