Peste cu conopida

Printeaza

Peste cu conopida din: peste, conopida, smantana, oua, cascaval, nucsoara, marar, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Peste cu conopida

  • 600 g peşte (cod sau merluciu)
  • 1 conopidă
  • 250 g smântână
  • 2 oua
  • 50 g caşcaval
  • un vârf de cuţit nucşoară
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele, le speli şi le pui la fiert în apă cu puţină sare. După 15 minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă de apă.

Peştele presărat cu sare şi piper îl treci prin făină, apoi prin ou bătut şi îl prăjeşti bine pe toate părţile. Scoţi peştele pe şerveţele absorbante, iar în uleiul rămas prăjeşti 10 minute conopida. Pui într-o tavă unsă cu ulei conopida prăjită, adaugi smântână amestecată cu ouăle bătute, caşcavalul ras pe răzătoarea mare,mărarul tocat mărunt şi nucşoara.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi dai tava în cuptorul încins pentru 15 minute, la foc mare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.