Peste cu cartofi si morcovi (storceac)

Printeaza

Peste cu cartofi si morcovi din: morun, cartofi, morcovi, bors, ceapa, varza, rosie, ardei gras, zer, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Peste_cu_cartofi_si_morcovi

  • 1 kg morun
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 500 ml bors
  • 2 cepe
  • 1 varza mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 500 ml zer
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l şi tocaţi-l mărunt, apoi puneţi-l la fiert, mai puţin roşia, în 2 l apă şi 1 linguriţă de sare. După ce zarzavatul a dat în clocot, luaţi spuma şi puneţi peştele, tăiat în cuburi cu latura de circa 4cm.

Fierbeti totul 20 de mi­nute la foc mic, apoi puneţi roşia, opărită, curăţată de pieliţă şi tăiată în cubulete.

Mai lăsaţi să fiarbă 2-3 minute şi, la final, adăugaţi borşul şi zerul, fierte separat. în cazul în care nu aveţi zer, puneţi 2-3 linguri de smântână diluată cu 200ml apă rece şi amestecate cu 2 gălbenuşuri.

Ser­viţi storceacul presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Peste cu cartofi si morcovi

Peste_cu_cartofi_si_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.