Peste cu cartofi la cuptor

Printeaza

Peste cu cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de masline, seminte de chimen, file de cod sau merluciu, rosii, marar, sare, piper, otet balsamic.

Ingrediente: Peste_cu_cartofi_la_cuptor

  • 500 g cartofi
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 linguriţe cu seminţe de chimen
  • 4 x 150 g file de cod sau merluciu
  • 8 roşii, tăiate în sferturi
  • câteva frunze de mărar proaspăt
  • sare şi piper negru
  • 1 lingură cu oţet balsamic + 2 linguri cu ulei de măsline, amestecate, pentru a servi

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o oală cu apă sărată şi fierbe-i timp de 10 minute. Lasă-i să se răcească puţin, apoi taie-i în jumătate sau în felii.

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Incălzeşte în cuptor o tavă pentru friptură. Pune în tavă 2 linguri cu ulei, cartofii şi seminţele de chimen. Lasă să se coacă 10 minute.

Unge peştele cu uleiul rămas. Presară în tavă roşiile şi mărarul şi amestecă-le cu cartofii.

Aşază peştele deasupra şi coace timp de 8-10 minute, până când peştele s-a pătruns suficient. Asezonează bine şi serveşte cu amestecul de ulei şi oţet balsamic.

Peste cu cartofi la cuptor

Peste_cu_cartofi_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.