Peste cu ardei gras, ciuperci si vinete

Printeaza

Peste cu ardei gras, ciuperci si vinete din: peşte, ciuperci, morcovi, vinete, cartofi, ceapă, ardei graşi, telina rosii in bulion, usturoi, foi de dafin, piper, sare, pătrunjel, ulei, făină şi mălai.

Ingrediente:Peste_cu_ardei_gras_ciuperci_si_vinete

  • 1 kg peşte
  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 2 vinete în bulion
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei graşi
  • 1/2 ţelină
  • 6-7 roşii în bulion
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei
  • câte 3 linguri cu făină şi mălai

Mod de preparare:

Curăţă peştele, spală-l, usucă-l , cu un şervet şi porţioneaza-l.

Presară bucăţile cu sare şi trece-le prin amestecul de făină şi mălai. Prăjeşte peştele în ulei, la foc mediu, după care lasă-l la cald.

Curăţă şi spală legumele şi ciupercile. Taie legumele în felii sau în cuburi, după preferinţă.

Căleşte ceapa, ardeii, morcovii şi ţelina, în uleiul încins, apoi adaugă ciupercile şi stinge cu o cană de apă fierbinte.

Lasă să dea în clocot, apoi adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe.

După ce s-au înmuiat legumele călite şi cartofii au fiert pe jumătate, pune vinetele şi roşiile în bulion, foile de dafin, sare şi piper după gust.

Aşază deasupra bucăţile de peşte prăjit şi introdu vasul în cuptor, pentru 20 de minute.

Deasupra presară pătrunjelul tocat mărunt.

Peste cu ardei gras, ciuperci si vinete

Peste_cu_ardei_gras_ciuperci_si_vinete

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.