Peşte cu andive si morcovi

Printeaza

Peşte cu andive si morcovi din: peste, morcovi, telina, praz, andive, bere blonda, ceapa, galbenusuri, unt, smantana, marar, sare, piper.

Ingrediente:Peste_cu_andive_si_morcovi

  • 600 g peste alb
  • 300 g morcovi
  • 300 g tije de telina
  • 300 g praz
  • 300 g andive
  • 1/2 l bere blonda
  • 2 cepe
  • 2 gabenusuri
  • 100 g unt
  • 50 ml smantana
  • cateva fire marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie mărunt toate legumele si apoi se pun la călit în jumătate din cantitatea de unt. Se lasă 2 minute.

Pestele se aşază peste legume, se toarnă berea şi 500 ml apă şi se adaugă restul untului tăiat cubuleţe. Se acoperă si se lasă 15 minute la fiert, la foc mic.

Apoi, peştele se scoate, iar legumele se strecoară. Smântână se punelntr-o crăticioară, se adaugă gălbenuşurile, se bat bine cu telul şi se lasă 2 minute pe foc amestecând continuu.

Se toarnă apoi zeama în care au fiert peştele şi legumele şi se potriveşte de sare şi piper. Se lasă 5 minute la foc, apoi se pun legumele.

In fiecare farfurie se pun legume cu sos, se aşază o bucată de peşte deasupra şi se aduce la masă cu mărar.

Peşte cu andive si morcovi

Peste_cu_andive_si_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.