Peste in crustă de mălai

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei, sare, piper, smantana, usturoi.

Ingrediente:

  • 4 peşti mai mici
  • 100 g mălai
  • o lingură cu făină
  • o lingură cu pesmet
  • un mor­cov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un dovlecel
  • o vânătă
  • 300 g ciuperci
  • 6 roşii cherry
  • o ceapă roşie
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • smântână
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Morcovul şi rădăcina de pătrun­jel se curăţă de coajă, se taie rondele subţiri şi se pun într-un bol. Vânătă şi dovlecelul se spală, se taie bucăţi mici şi se pun peste morcov.

Ciupercile se spală, se lasă întregi şi se pun peste cele­lalte legume împreună cu ceapa tăiată felii şi roşiile cherry tăiate jumătăţi.

Se presară sare şi piper, se toarnă 100 ml ulei, se amestecă şi se pun într-o tavă. Se toarnă două căni cu apă, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până scade apa.

Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condi­mentează. într-o farfurie se pune mălaiul, pesmetul, făina, sarea şi piperul.

Se trec peştii prin acest amestec, se prăjesc în ulei încins până devin aurii şi se scot pe un şervet absorbant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.