Peste copt cu ceapa si rosii

Printeaza

Peste copt cu ceapa si rosii din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii, vin, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel.

Ingrediente:Peste_copt_cu_ceapa_si_rosii

  • 1,5 kg file de peste
  • 2 cepe medii
  • 1 fir pde praz
  • 5-6 catei de usturoi
  • 6 rosii mari
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita piper boabe
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Pudraţi peştele cu sare şi piper. Tăiaţi rondele subţiri ceapa şi prazul. Păstraţi cam o treime, iar restul puneţi-le într-o tavă, presăraţi sare, usturoi tocat mărunt, o parte din roşiile tăiate rondele subţiri şi câteva boabe de piper.

Deasupra, aşezaţi peştele, stropiţi cu vinul şi cu uleiul, acoperiţi cu restul de ceapă şi cu 2-3 rondele de roşii. Coaceţi în cuptorul încins la foc mediu. Din când în când, stropiţi peştele cu sosul din tavă. Este gata când ceapa s-a înmuiat şi peştele e bine pătruns.

Puteţi servi atât cald, cât şi rece, cu mujdei şi pătrunjel.

Peste copt cu ceapa si rosii

Peste_copt_cu_ceapa_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.