Peste in aluat cu ardei gras si marar

Printeaza

Peste in aluat cu ardei gras si marar din: unt faina, sare, oua, ardei gras rosu si verde, file de crap, somon, smantana, sare, mărar tocat, piper.

Peste_in_aluat_cu_ardei_gras_si_marar

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 380 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură:

  • 1 ardei roşu şi unul verde
  • 500 g file de crap
  • 100 g somon
  • 200 ml smântână (12% grăsime)
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură mărar tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amesteci untul cu făina, sa­rea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted. Il înveleşti în folie de plastic şi-l  laşi la rece o oră. Speli ardeii şi îi tai mărunt.

Cureţi peştele de oase. Mixezi 50 g din somon. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în crema de somon.

Dai prin mixer crapul până obţii o pâstă. Adaugi în crema cu albuş pasta de crap şi restul de somon tăiat bucăţi, smântână, ardeii cubuleţe şi mărarul.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia.

Intinzi 2/3 din aluat într-o foa­ie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termore-zistentă unsă cu unt.

Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine margini­le şi deasupra aşezi figurine de aluat.

Bagi vasul la cuptor şi îl ţii până se rumeneşte uşor, circa 30 de minute.

Peste in aluat cu ardei gras si marar

Peste_in_aluat_cu_ardei_gras_si_marar

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.